Bernard Hinault voorziet interne strijd bij INEOS: 'Probleem zelf gecreëerd'

Volgens Bernard Hinault heeft Chris Froome het nog altijd in zich om de Tour te winnen, maar wel alleen bij de gratie van zijn ploeggenoten Geraint Thomas en Egan Bernal. Volgens de Franse vijfvoudig Tourwinnaar is het aan de ploegleiding om knopen door te hakken. Iets dat ze in het verleden niet gedaan hebben.
Bernard Hinault voorziet interne strijd bij INEOS: 'Probleem zelf gecreëerd'

Hinault heeft nog altijd twijfels of de Tour de France door kan gaan, maar snapt dat men er alles aan gelegen is om de Tour door te laten gaan. "De Tour is een wereldgebeuren", stelt hij. "Als hij wordt gereden, zal dat het grootste sportieve evenement op wereldschaal zijn dat dit jaar kan plaatsvinden." Chris Froome heeft al laten weten dat hij dit jaar voor een vijfde Tourzege wil gaan, om zo op dezelfde hoogte als onder meer Hinault zelf te staan, wanneer het om Tourzeges gaat.

Hinault denkt dat dat de Keniaanse Brit wel kan lukken, maar hij voorziet wel een interne strijd binnen INEOS. Bernal heeft al laten weten voor eigen kans te gaan. Een probleem dat INEOS zelf gecreëerd heeft, stelt Hinault. "Ze hebben de beste renners aangetrokken - Bernal, Thomas en Froome - om elk jaar weer de Tour te winnen", legt hij uit. "En ze willen alle drie winnen. Het is aan de ploegleiding om knopen door te hakken. Dat hebben ze in het verleden niet gedaan. Pas in de bergen wordt beslist wie voor de eindzege in de Tour mag gaan. De ­beslissing over het kopmanschap moet daar vallen."

Dan wordt het ook duidelijk of Froome steun uit de ploeg krijgt, denkt Hinault. "Bernal is in het voordeel", vindt de Fransman. "Hij is jong en erg getalenteerd. Bernal is de renner van de toekomst, Froome moet de Tour afwachten en daarna beslissen wat hij doet: blijven of weggaan. Als hij de Tour dit jaar niet wint omdat hij geen steun heeft gekregen van zijn ploegmaats, kan hij beter naar een ploeg vertrekken waar hij. zeker is dat hij de enige kopman is voor de Tour."

  • INEOS Grenadiers
  • Egan Bernal
  • Chris Froome
  • Geraint Thomas

Laatste nieuws