Egan Bernal verslaafd aan winnen van de Tour: 'Het is als een drug'

Egan Bernal is vastbesloten om zijn Tourzege van vorig jaar dit jaar te prolongeren. Dat vertelt de 23-jarige Colombiaan in een gesprek met France TV Sport. Het is verslavend volgens hem. "Wanneer je er van geproefd hebt, wil je meer, altijd meer en heb je er nooit genoeg van."

Egan Bernal verslaafd aan winnen van de Tour: 'Het is als een drug'
  • Afbeelding van INEOS Grenadiers INEOS Grenadiers
  • Afbeelding van Egan Bernal Egan Bernal

"Er gaat niets boven het winnen van de Tour, dus alles wat volgt is het winnen van nog een Tour de France", stelt Bernal. "Het is net een drug. Wanneer je er van geproefd hebt, wil je meer, altijd meer en heb je er nooit genoeg van."

Bernal is ambitieus. Dat bleek ook uit zijn uitspraken dit voorjaar. Hij stelde dat hij in de Tour zijn eigen ambities niet gaat opofferen voor een teamgenoot en dat hij z'n titel wil verdedigen. Maar wat Bernal betreft houdt het daar niet bij op. "Als je de Tour wint, wil je een tweede, vervolgens een derde... en een record vestigen." Of Chris Froome wel of niet namens INEOS in de Tour start, maakt voor Bernal blijkbaar niet uit. "Ik ga de show maken, die het publiek verwacht en klaar zijn voor de wedstrijd", zegt hij. "Ik zal het beste van mezelf geven, het beste van Egan Bernal.

Bernal reist op 19 juli af naar Europa. Hij rijdt voorafgaand aan de Tour de Route d’Occitane, Tour de l'Ain en het Critérium du Dauphiné.

Nieuws
  • Cor Vos