Van Baarle kritisch op Franse fans: 'Als het zo gaat, wordt de Tour een lastig verhaal'

Met de Strade Bianche werd het WorldTour-seizoen weer op gang geschoten, maar ook in Frankrijk wordt weer gekoerst, in de Route d'Occitanie. Toch lijkt men zich daar niet helemaal bewust van de veiligheidsmaatregelen rondom het coronavirus. Dat vertelde Dylan van Baarle gisteren in Langs de Lijn.
Van Baarle kritisch op Franse fans: 'Als het zo gaat, wordt de Tour een lastig verhaal'

Van Baarle vertelt dat in Frankrijk publiek en renners niet strikt van elkaar gescheiden worden. Gisteren konden de fans gewoon tussen renners en begeleiders doorlopen. "Bizar. Onze verzorgers proberen er dan alles aan te doen om ons mondmaskers te geven, maar mensen willen nog steeds je bidon uit de fiets trekken", vertelt hij. "Ik vind dat het vrij mild is met de restricties hier. Als je ook ziet hoeveel mensen er langs de kant staan zonder mondmasker, daar verbaas ik me over."

Klacht

Van Baarle is niet de enige bij zijn team die die mening is toegedaan. Team Ineos diende een officiële klacht in bij de organisatie, zodat de maatregelen de rest van de koers verscherpt kunnen worden. De Route d'Occitanie telt nog twee etappes; vandaag en morgen met vandaag een pittige bergetappe met finish bergop op de Col de Beyrède.

  • INEOS Grenadiers
  • Dylan van Baarle

Laatste nieuws