Froome: 'Zit op schema voor de Tour de France'

Hoe goed gaat Chris Froome zijn? Dat is misschien wel één van de meest gestelde vragen, wanneer het om de aankomende Ronde van Frankrijk gaat. Froome is zelf optimistisch en stelt dat het uitstellen van de Tour (vanwege het coronavirus) zijn kansen om op tijd in orde te zijn alleen maar vergroot heeft.
Froome: 'Zit op schema voor de Tour de France'

Froome rijdt momenteel de Rout d'Occitanie, waar hij koerskilometers maakt om zich voor te bereiden op La Grande Boucle. "Ik zit op het juiste spoor richting de Tour", vertelt hij aan Cyclingnews. "Er is nog steeds een beetje werk te doen, maar dat hoort allemaal bij de opbouw richting de Tour.

Uitstel voordelig voor Froome?

"Ja, behoorlijk", antwoord Froome wanneer hem gevraagd wordt of het uitstellen van de Tour in zijn voordeel was. "Het uitstellen van de grote wedstrijden heeft me geholpen om me oude zelf te worden. Ik denk dat we, kijkend waar we nu zijn ongeveer een maand voor de Tour, op het juiste spoor zitten. Ik ben blij met waar ik sta."

Froome reed voor het eerst sinds de UAE Tour in februari weer een wedstrijd. Het maakte hem, logischerwijs, blij. "Het voelde goed om weer te doen waar we ons maanden voor aan het voorbereiden waren. Als ik kijk naar het grotere plaatje, denk ik dat het voor een ieders mentale gezondheid ook goed is dat we weer kunnen koersen."

"M'n benen voelden ook goed", gaat hij verder. "Het was natuurlijk geen heel lastige etappe, op de hitte na, maar het voelde verrassend gemakkelijk."

Vandaag staat er een pittige bergrit op het programma. "Ik hoef daar niet noodzakelijk goed te rijden. Het is mijn eerste koers sinds lange tijd en ik ben vooral blij de wedstrijdkilometers in de benen te krijgen, met een overduidelijk doel: de Tour de France."

  • INEOS Grenadiers
  • Chris Froome

Laatste nieuws