Roodhooft: 'Mathieu is meer dan klaar voor Sanremo'

Favorieten voor Milaan-Sanremo als Wout van Aert, Peter Sagan en Caleb Ewan hebben de afgelopen dagen allemaal vertrouwen kunnen tanken met goede uitslagen. Dat geldt niet voor Mathieu van der Poel. Toch maakt ploegleider Christoph Roodhooft zich geen zorgen om zijn goudhaantje. Dat vertelt hij in Het Nieuwsblad.
Roodhooft: 'Mathieu is meer dan klaar voor Sanremo'

In de Strade Bianche reed Van der Poel op een ongelukkig moment lek en in Milaan-Turijn was het de bedoeling dat Sacha Modolo zou gaan sprinten, maar die raakte opgehouden door de val van Yves Lampaert. Van der Poel moest toen de meubelen redden voor Alpecin-Fenix, maar raakte ingesloten. Christoph Roodhooft maakt zich dus ook totaal geen zorgen om de vorm van zijn kopman. "Mathieu heeft dan nog proberen zelf te sprinten, maar ons treintje zat aan de verkeerde kant, waardoor hij van te ver moest komen", vertelt de Belg over Milaan-Turijn. "Maar op zich had hij een goed gevoel. Hij is duidelijk goed hersteld van die extreme inspanningen in de Strade Bianche."

"Een mooie uitslag rijden in de voorbije koersen, was natuurlijk leuker geweest. Maar het is nu ook niet het einde van de wereld en geen reden om in zak en as te zitten. Al het werk en arbeid van de voorbije maanden liggen na amper twee keer vijf uur koers niet in de vuilnisbak. Zaterdag in Sanremo kan de wereld er helemaal anders uitzien. Mathieu is er meer dan klaar voor", klinkt het.

Van der Poel maakt aanstaande zaterdag zijn debuut in Milaan-Sanremo. Naast Mathieu van der Poel bestaat de selectie van Alpecin-Fenix uit Dries De Bondt, Senne Leysen, Sacha Modolo, Kristian Sbaragli en Scott Thwaites.

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws