Van der Poel na teleurstellende 13e plaats in Sanremo: 'Gevoel dat het in stijgende lijn gaat'

Mathieu van der Poel werd gisteren 'slechts' dertiende in Milaan-Sanremo. Toen op de Poggio Van Aert en Alaphilippe wegsprongen, bleef Van der Poel zitten. De Nederlander gokte op een sprint, maar raakte vervolgens ingesloten. Hij kijkt daarom ook met gemengde gevoelens terug op La Primavera.
Van der Poel na teleurstellende 13e plaats in Sanremo: 'Gevoel dat het in stijgende lijn gaat'

"Ik denk dat we als ploeg de perfecte wedstrijd reden tot aan de Poggio", vertelt Van der Poel. "Ik heb op zich genoten van mijn eerste Milaan-Sanremo. Het is zonder twijfel een mooie wedstrijd. Het doel was om van voor de Poggio op te draaien, en dat is gelukt." Toch sprong hij niet mee met Van Aert en Alaphilippe toen die twee aanvielen op de Poggio. Van der Poel verklaarde zelf dat hij dat deed omdat hij een sprint gokte.

"De twee besten zaten vooraan", doelt de Alpecin-Fenix renner op het duo. "Ik rekende erop dat alles zou samenkomen voor de sprint. De achterstand op de top van de Poggio was klein en er zaten nog enkele straffe namen in de achtervolgende groep. In de sprint voor de derde plaats raakte ik wat ingesloten."

Verder dan een dertiende plaats zou Van der Poel dan ook niet komen. Niet het resultaat waarvoor hij van start ging, maar hij kijkt alweer vooruit. "Dat was niet het verhoopte resultaat, maar ik heb toch het gevoel dat het in stijgende lijn gaat. Nu woensdag rijd ik de Gran Piemonte. Ondanks dat ik parkoers nog niet uitgebreid bekeken heb hoop ik vooraan mee te spelen.”

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws