'Froome nog helemaal niet zeker van deelname aan Tour de France'

Speelt Chris Froome verstoppertje of kan hij echt niet beter? De afgelopen dagen reed de viervoudig Tourwinnaar in dienst van zijn ploeggenoot Egan Bernal, maar grote indruk maakte hij niet. Zeker niet vergelijking met Jumbo-Visma. Dus rijst de vraag: start Froome wel in de Tour?
'Froome nog helemaal niet zeker van deelname aan Tour de France'

"We hebben twee of drie grote mannen in de Tour", zei Egan Bernal gisteren voor de camera's van de NOS. "Soms is het beter om op meerdere paarden te wedden."

Bernal is één van de paarden waar INEOS op gaat wedden, maar op de vraag of INEOS twee of drie paarden heeft, gaf hij geen antwoord. "Dat weet ik niet", klonk het misschien wel veelbetekenend.

"We nemen voor de Dauphiné geen enkele beslissing", vertelt teammanager Dave Brailsford. "Dan pas weten we precies waar we staan en nemen we beslissingen."

Volgens La Gazzetta dello Sport heeft INEOS 7 van de 8 namen van de Tourselectie ingevuld en gaat het voor het laatste plekje tussen Tao Hart, Andrey Amador en Chris Froome. Goed, in de Tour de l'Ain kon Froome niet overtuigen, maar hij bleef er langer bijzitten dan Geraint Thomas én beide renners moesten knechten voor Egan Bernal.

Nu kan een renner van het kaliber Chris Froome altijd van meerwaarde zijn voor INEOS, desnoods in dienst van Bernal en eventueel Thomas, maar Froome vertrekt aan het eind van dit jaar wel naar Israel Start-Up Nation. Wil hij zich wel schikken in de rol van knecht voor renners waar hij het volgend jaar tegen op moet nemen? Hoe dan ook, de Dauphiné gaat waarschijnlijk een hoop antwoorden opleveren.

  • INEOS Grenadiers
  • Chris Froome

Laatste nieuws