Adrie maakt zich geen zorgen over Mathieu van der Poel: 'Klik kan snel komen'

Mathieu van der Poel heeft geen verpletterende indruk gemaakt in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. Volgens vader Adrie van der Poel is dat helemaal niet erg en kan er nog een hoop veranderen. "Mathieu is goed, maar nog niet super", zegt Adrie, die daar redenen voor ziet en ook verwacht dat zijn zoon zich nog verbetert.
Adrie maakt zich geen zorgen over Mathieu van der Poel: 'Klik kan snel komen'

Een vijftiende plaats in Strade Bianche en een dertiende in Milaan-Sanremo, Adrie van der Poel vindt het optreden van zijn zoon voldoende en redelijk, zo tekent Sporza op. "Maar de Strade Bianche moet je al weglaten vind ik, met die lekke band op een slecht moment."

Volgens Adrie pakte zijn zoon het niet juist aan in Milaan-Sanremo, door als tweede de Poggio op te draaien. Je kunt volgens hem beter iets verder van achteren zitten, zodat je makkelijker kunt reageren op een demarrage. "Maar als hij super is, maakt dat niet veel uit. Nu is hij gewoon goed. En om Milaan-Sanremo te winnen moet je super zijn. ER heeft daar nog nooit iemand aan 99 procent de koers gewonnen."

'Daar heel voorzichtig mee omgaan'

Volgens Adrie moet men niet onderschatten dat er voor de 25-jarige alleskunner veel doelen zijn weggevallen dit jaar. "We zitten in een zeer speciaal jaar en we moeten blij zijn dat we kunnen koersen, maar voor Mathieu is het jammer dat de Sibiu Tour is weggevallen. Als hij daar gereden had, dan had je nu een heel andere Mathieu gezien. Dan had hij wat koersritme opgedaan."

Uiteraard wordt de vergelijking met Wout van Aert gemaakt. De renner van Jumbo-Visma lijkt de pedalen niet te voelen en was in zowel de Strade Bianche als Milaan-Sanremo de beste. Volgens Adrie van der Poel steekt dat niet bij z'n zoon. "Wout is heel goed uit de startblokken geschoten en Mathieu iets minder. Voor Wout is het seizoen al goed, voor Mathieu nog niet. Dat weten wij ook allemaal wel. Maar er zijn nog maar twee of drie koersen gereden, geen honderd."

Volgens Adrie is er dan ook geen reden tot paniek of zorgen. "De klik kan er snel komen. Het volgt elkaar zo snel op. De kunst is om rustig te blijven, en dat doen ze bij de ploeg. Je kan een aantal dingen niet forceren. Je moet vasthouden aan je plan. De resultaten zullen wel komen. Ik denk dat Lombardije te specifiek is, maar woensdag (in de Gran Piemonte, red.) moet hij kunnen meedoen voor een vet resultaat want zo lastig is die koers niet."

Van der Poel senior vertrouwt erop dat we zijn zoon spoedig in topvorm zien. "Dat denk ik wel. Het kan in een jaar allemaal niet weg zijn."

  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws