Van Aert: 'In de Tour zal er ook wel een kans zijn'

Wout van Aert is momenteel de man in vorm bij Jumbo-Visma, maar zal in de Tour de France zijn eigen ambities opzij moeten zetten voor kopmannen Primoz Roglic, Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk. De vraagt rijst of de Belg in de Tour ruimte krijgt om zijn kans te gaan.

Van Aert: 'In de Tour zal er ook wel een kans zijn'
  • Afbeelding van Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma
  • Afbeelding van Wout Poels Wout Poels

Van Aert maakt zich er zelf alvast niet druk om. "Niemand hoeft bang te zijn dat ik geen kansen ga krijgen', zegt hij in Het Nieuwsblad. "Als in een rondje van vijf dagen (het Critérium du Dauphiné, red.) al een kans aandient, zal dat in de Tour ook het geval zijn."

Zijn ploegleider Arthur van Dongen onderstreept dat in dezelfde krant. "Als Wout in een vlakke etappe onze kopmannen heeft bijgestaan, zij veilig aankomen in de laatste drie kilometer én Wout zich goed voelt, zullen wij niet degenen zijn die hem gaan tegenhouden. Maar wel in die volgorde."

Superhelper voor de klimmers

Van Aert won gisteren de openingsrit in de Dauphiné en zowel renner als ploeg maakten grote indruk. Het hele team reed in dienst van de Belg, die niet teleurstelde. "Het team geloofde in mijn kansen en als je zo'n team hebt, met renners als Tony Martin en onze klassementsmannen die voor je rijden, dan motiveert dat enorm. Ik zei in de finale dat ik me goed voelde en dan zie ik in de finale die gele trein voor me rijden. Met renners als Roglic, Dumoulin en Kruijswijk die voor je rijden, dat motiveert enorm. Dit is ook een overwinning van het team. Hopelijk houden we dit momentum vast. De komende dagen zullen de rollen omgedraaid zijn en zal ik een superhelper zijn voor onze klimmers."

Nieuws
  • Cor Vos