Froome: 'Kan Roglic dit niveau drie weken lang vasthouden?'

Chris Froome rijdt dit jaar geen Tour de France, maar de viervoudig winnaar volgt de wedstrijd met grote interesse vertelt hij. Froome is onder de indruk van Primoz Roglic, maar vraagt zich wel of de Sloveen dit niveau nog twee weken vast kan houden.
Froome: 'Kan Roglic dit niveau drie weken lang vasthouden?'

Het moet ongetwijfeld een beetje knagen voor Froome, dat hij de Tour als toeschouwers moet beleven. In La Gazzetta dello Sport vertelt hij dat hij de Tour op de voet volgt. "Ik vind het een leuke Tour", klinkt het. "Het is vermakelijk, onzeker en intens."

Vooralsnog lijkt Primoz Roglic de beste papieren te hebben om de Tour te winnen, maar Parijs is natuurlijk nog ver. Dat beaamt Froome ook. "Roglic zit in een dominantie positie en het zal niet eenvoudig worden om tijd op hem te winnen", vertelt hij. Over de concurrentie van de Sloveen zegt hij het volgende: "Pogacar maakte indruk op me, maar Bernal wordt ook beter en het lijkt me dat hij op de goede weg is."

"Een andere vraag is, en dat is moeilijk te beantwoorden, is Roglic in staat om alle drie de weken op hetzelfde niveau te blijven?", vraagt Froome zich af.

  • Chris Froome
  • Primož Roglič

Laatste nieuws