Prudhomme over positieve test: 'Laatste tien dagen bewust geen contact met renners'

Tourbaas Christian Prudhomme moet de Tour de komende week noodgedwongen via de televisie volgen. De Fransman vertelt dat hij geen klachten ondervindt en wil zijn eigen situatie vooral in perspectief zetten.
Prudhomme over positieve test: 'Laatste tien dagen bewust geen contact met renners'

"We moeten dit wel in het juiste perspectief plaatsen", zegt Prudhomme over zijn positieve test. "Want inmiddels zijn er 30.000 Fransen overleden aan het virus. Ik voel me echt prima en het belangrijkste is dat er geen enkele renner positief getest heeft."

Prudhomme vertelt dat hij in aanloop naar de Tour driemaal getest is. Op 6, 20 en 27 augustus om precies te zijn, "Alle resultaten waren negatief. Maandag ben ik opnieuw getest en ditmaal was de uitslag wel positief."

De Tourbaas vertelt dat hij geen deel uitmaakt van de Tourbubbel, maar dat hij toch getest wilde worden. "Ik wist dat ik in contact zou komen met veel meer mensen rond de Tour, zoals officials, journalisten en partners. Thierry Gouvenou, onze racedirecteur, maakt wel deel uit van de bubbel, maar ik niet. Ik ga er nu een week niet zijn, maar vanaf volgende week dinsdag ben ik er weer bij."

Prudhomme vertelt dat hij voorlopig thuiswerkt, voor zover dat mogelijk is. "Dat wordt televisiekijken", zegt hij. Hij is niet bang dat hij renners besmet heeft, zegt hij tegen France.tv: "Nee, dat is waarom ik niet in de bubbel zat. Ik zorgde ervoor dat ik de renners de laatste tien dagen niet benaderde, dat was het belangrijkste voor mij."

Zoals we al eerder meldden neemt François Lemarchand Prudhomme zijn taken voorlopig waar.

Laatste nieuws