Tourorganisatie ASO gaat niet over op rechtszaak tegen opi en omi-vrouw

Tourorganisatie ASO heeft vandaag laten weten geen rechtszaak aan te spannen tegen de vrouw die in de eerste etappe een zware valpartij veroorzaakte.

ASO

Koersdirecteur Christian Prudhomme laat het volgende weten over de zaak. "We trekken onze aanklacht in. Dit verhaal werd buiten proportie geblazen, maar we willen iedereen helpen herinneren aan de veiligheidsvoorschriften in een wedstrijd." Waar de machtige partij ASO de aanklacht intrekt, daar doet de rennersvakbond CPA wel aangifte tegen de Française en zou ook Movistar-renner Marc Soler, een van de grote slachtoffers van de crash, overwegen om een klacht in te dienen.

Vanmorgen zat de vrouw nog in hechtenis, maar ze mag maximaal 24 uur worden vastgehouden. Ze riskeert een boete van 1500 euro voor 'het onvrijwillig veroorzaken van blessure door opzettelijke schending van veiligheids- en voorzichtigheidsplichten.' De Franse krant Le Parisien zegt dat de vrouw wordt vastgehouden om een voorbeeld te stellen. Daarvoor laten ze een politieagent aan het woord: "Mensen kunnen dan niet meer zeggen dat ze niet gewaarschuwd waren."