Van Aert en Van Avermaet kopmannen in Belgische WK-selectie

België trekt met Greg Van Avermaet en Wout van Aert als kopmannen naar het WK in het Italiaanse Imola. Dat heeft de Belgische bondscoach Rik Verbrugghe zojuist bekendgemaakt. Dylan Teuns is eerste reserve.
Van Aert en Van Avermaet kopmannen in Belgische WK-selectie

Naast Van Avermaet en Van Aert bestaat de selectie uit Tim Wellens, Tiesj Benoot, Loïc Vliegen, Pieter Serry, Oliver Naesen en Jasper Stuyven. Van Aert en Campenaerts rijden de tijdrit.

"Het is lastig met 5.000 meter hoogteverschil, vrij technisch en smalle wegen. Ik ben het gaan verkennen. Voor ons Belgen is het beter dan Martigny", legt Verbrugghe uit aan Sporza. "We zullen wel top moeten zijn om mee te spelen. Ik ga er wel van uit dat de ploeg sterk genoeg is. Maar als we een Belgische wereldkampioen willen, zullen we een superdag nodig hebben. Het parcours is zowel voor Van Aert als Van Avermaet op de limiet."

Verbrugghe legt voortsui dat Wellens, Benoot, Vliegen en Serry de klimmers binnen de selectie zijn. "Met Naesen en Stuyven neem ik nog 2 klassieke coureurs mee die het grote werk zullen moeten opknappen voor die mannen", klinkt het.

  • Greg Van Avermaet
  • Wout van Aert

Laatste nieuws