Giroselectie Jumbo-Visma: Kruijswijk kopman, geen De Plus

Jumbo-Visma trekt, zoals bekend, met Steven Kruijswijk als kopman naar de Giro d'Italia. De Brabander miste de Tour dankzij een val in de Dauphiné. Kruijswijk krijgt onder meer Antwan Tolhoek, Koen Bouwman en Tony Martin mee als knechten. Voor Laurens De Plus komt de Giro nog te vroeg.

Giroselectie Jumbo-Visma: Kruijswijk kopman, geen De Plus
  • Afbeelding van Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma
  • Afbeelding van Steven Kruijswijk Steven Kruijswijk

De Plus kwakkelt al het hele jaar met zijn gezondheid en ook de Giro d'Italia komt nog te vroeg voor hem. In het voorjaar had De Plus last van maagproblemen, later speelden problemen aan de heup op.

In eerste instantie zou Jumbo-Visma met Dylan Groenewegen als kopman voor sprints gaan in de Giro d'Italia, maar na het incident met Fabio Jakobsen in de Ronde van Polen rijdt Groenewegen voorlopig geen wedstrijden. Omdat Kruijswijk een kruis moest zetten over de Tour, verlegt Jumbo-Visma het geweer van schouder en gaan ze voor een goed klassement.

Daarom krijgt Kruijswijk een rits klimmers en sterke renners mee. Antwan Tolhoek, Koen Bouwman, Chris Harper Tobias Foss, Christoph Pfingsten, Jos van Emden en Tony Martin (die de dubbel Tour-Giro doet) zijn de renners die Kruijswijk moeten ondersteunen in zijn queeste naar een goed klassement.