Filippo Ganna wereldkampioen tijdrijden, Van Aert tweede, Küng derde

Filippo Ganna heeft met overmacht het WK tijdrijden in Imola gewonnen, voor Wout van Aert en Stefan Küng. Tom Dumoulin deed in eerste instantie goed mee, maar maakte in het slot een fout, die hem veel tijd kostte.
Filippo Ganna wereldkampioen tijdrijden, Van Aert tweede, Küng derde

De renners hadden af te rekenen met een stevige wind vandaag, die in eerste instantie tegen stond. Na het verste punt kregen ze de wind dan logischerwijs weer mee richting de finish. Het kwam dus vooral op indelen aan.

Van de grote kanonnen zette Geraint Thomas als eerste een goede tijd neer. Hij was bij het tussenpunt al veruit de snelste en liep bij de finish nog verder uit op de renners die al over de meet waren gekomen. Toch doken Ganna en Dennis nog flink onder de tussentijd van hun ploeggenoot.

Vanaf dat moment begon het tactische steekspel, voor zover dat kan bij een tijdrit natuurlijk. Het bleek dat Wout van Aert en Stefan Küng hun tijdrit beter hadden ingedeeld dan Thomas, want zij doken beide onder de eindtijd van de Welshman. Overigens leek het alsof de wind wat aanwakkerde, wat in het voordeel was van de later gestarten.

Vanaf dat moment was het vooral wachten op Ganna en Dennis. Tom Dumoulin was ook goed onderweg, maar maakte een stuurfout toen hij het circuit opdraaide. De Nederlander zou daardoor niet meer meedoen voor het eremetaal. Ganna dook fors onder de tijd van Van Aert en uiteindelijk kon Dennis zich ook nooit in de debatten om de podiumplekken mengen. Zo hebben we voor het eerst een Italiaanse wereldkampioen tijdrijden.

Het slippertje van Dumoulin

  • Filippo Ganna

Laatste nieuws