Ambitieuze Kruijswijk: 'Kunnen onze borst meteen nat maken'

Steven Kruijswijk reist met ambities af naar de Giro d'Italia. De Brabander is kopman bij Jumbo-Visma en gaat voor een goede klassering in het algemeen klassement.
Ambitieuze Kruijswijk: 'Kunnen onze borst meteen nat maken'

Kruijswijk zou in eerste instantie naar de Tour gaan, maar een pittige valpartij in het Critérium du Dauphiné gooide roet in het eten. La Grande Boucle kwam net wat te vroeg voor hem, dus hij gaat nu voor een goed klassement in de Giro. Kruijswijk heeft zich met enkele ploeggenoten voorbereid door middel van een hoogtestage in het Franse Tignes. Hij vertelt waarom het belangrijk is om er meteen te staan. "In de eerste week kunnen we onze borst meteen nat maken. De derde etappe kent een aankomst bergop. Dat gaat voor mij een graadmeter zijn om te zien waar ik sta", legt Kruijswijk uit. "Ik heb weinig wedstrijden gereden dit jaar, dus het zal aftasten zijn. Het is een mooi parcours met heel veel lastige ritten. Er zitten ook een paar mooie tijdritten in. De laatste week gaat beslissend zijn."

Ook Addy Engels, ploegleider van Kruijswijk, is vol vertrouwen. "Het hoofddoel is om een goed klassement met Steven te rijden. Daar is de ploeg ook op samengesteld. We kunnen hem op meerdere fronten bijstaan. De selectie is een mooie mix van hardrijders en jongens die bergop kunnen rijden. Met Tobias Foss en Chris Harper hebben we twee renners die hun eerste grote ronde rijden. De openingsweek is lastig, dus we zullen ons vanaf dag een voor honderd procent moeten focussen."

  • Team Jumbo-Visma
  • Steven Kruijswijk

Laatste nieuws