BREAKING: Jumbo-Visma trekt zich terug uit Giro

Jumbo-Visma trekt zich na de positieve coronatest van Steven Kruijswijk terug uit de Giro d'Italia. De Nederlandse ploeg verscheen niet op het startpodium voor de tiende etappe.
BREAKING: Jumbo-Visma trekt zich terug uit Giro

Na de positieve coronatest van Kruijswijk wil de Nederlandse ploeg geen risico's nemen en daarom trekt men zich terug uit de Giro. Kruijswijk is al de tweede favoriet (na Simon Yates afgelopen zaterdag) die naar huis moet omdat hij corona heeft. Ook Michael Matthews heeft de Giro om dezelfde reden verlaten.

De Giro-organisatie meldde dat er 571 testen gedaan zijn en dat er verschillende positieve gevallen te melden waren. Naast de positieve renners zijn er vier stafleden van Mitchelton-Scott, één van AG2R-La Mondiale en één van INEOS positief bevonden op het virus. Ook Mitchelton-Scott heeft de Giro al verlaten.

Voor Kruijswijk is 2020 uitgedraaid op een rampjaar. Hij zou eigenlijk de Tour de France gaan rijden, maar een zware val in de Dauphiné gooide roet in het eten. Hij richtte daarom zijn pijlen op een goed klassement in de Giro, maar ook daar moet hij nu noodgedwongen een kruis over zetten. "Ik voel me gezond", verklaarde de 33-jarige Kruijswijk vandaag. "Ik kan het niet geloven dat ik besmet ben geraakt. Het is zeer ontgoochelend. Het is jammer dat ik de Giro op deze manier moet verlaten."

  • Team Jumbo-Visma

Laatste nieuws