Kelderman maakt zich geen zorgen om tijdverlies: 'Gaat niks uitmaken'

Wilco Kelderman kon gisteren in de slotfase van de zestiende Giro-etappe rozetruidrager João Almeida net niet volgen en moest twee seconden toegeven. Toch maakt hij zich daar niet al te veel zorgen om.
Kelderman maakt zich geen zorgen om tijdverlies: 'Gaat niks uitmaken'

Daags na de rustdag kende Kelderman een relatief rustige dag, maar hij moest in de slotfase toch een beetje terrein prijsgeven op João Almeida.

"Het was eigenlijk een vrij strak tempo de hele dag en in het slot een paar steile klimmetjes", vertelt Kelderman voor de camera's van de NOS."Of ik de aanval van Almeida zag aankomen? Aan de ene kant wel, aan de andere kant niet. Ik had er wel rekening mee gehouden, daarom zat ik bij hem in het wiel. Het belangrijkste was deze dag doorkomen en gefocust blijven op de komende twee dagen."

Toch maakt Kelderman zich niet veel zorgen. Hij staat nog altijd tweede, nu op 17 seconden van Almeida. "Ik weet dat hij explosief is, hij is veel explosiever dan ik. Dan weet je dat het lastig is. Natuurlijk zit ik op het wiel, maar uiteindelijk gaat het niets uitmaken denk ik", vindt de Sunweb-renner. "Etappes van 200 kilometer en flink bergop, dat is totaal anders."

  • Wilco Kelderman

Laatste nieuws