Dumoulin en Gesink duimen voor Kelderman: 'Als iemand het verdient, dan is het Wilco'  

Ze zitten in de Vuelta en krijgen er dus niet al te veel van mee, maar Robert Gesink en Tom Dumoulin supporteren vandaag voor hun landgenoot in de Giro.
dumoulin gesink

Ze hebben allebei de nodige raakvlakken met de rozetruidrager. Zowel Robert Gesink als Tom Dumoulin reden bij Kelderman in de ploeg - de één bij Lotto-Jumbo en diens voorlopers, de ander bij Sunweb. Gesink deelt een verleden met veel blessureleed en weer terugknokken. Dat geldt ook voor Dumoulin na zijn comeback dit seizoen, maar de twee delen hopelijk na zondag iets veel mooiers: een Girowinst. De twee spraken bij de NOS over hun landgenoot inde Giro, terwijl ze zelf de Vuelta betwisten.

"Hij rijdt met nummer 181, dat is hetzelfde rugnummer als waar ik de Giro mee won", diept Dumoulin een hoopgevend feitje op. "Als hij vandaag niet hoeft te lossen, dan is het wel heel dichtbij. Laten we het hopen. Ik ben ervan overtuigd dat het Wilco kan lukken. Hij woont 10 kilometer bij me vandaan, dus het zou wel bijzonder zijn als er op zo'n kleine afstand twee Girowinnaars wonen, haha. Het zou fantastisch zijn, want hij heeft zoveel pech gehad."

Robert Gesink sluit zich daar bij aan en duimt ook voor Kelderman. "Als iemand het verdient, dan is het Wilco. Het is echt waardeloos dat het allemaal zo overlapt, want ik kan de Giro zo amper volgen, maar het gaat fantastisch, supermooi voor Wilco! Ik hoop dat-ie het afmaakt."

Net als Gesink had ook Kelderman met de nodige blessures te kampen. "Iedereen komt zo wat tegen op z'n pad en dat geldt zeker voor mij en Wilco. Als je niet opgeeft en en doorzet, dan zie je dat het op een dag allemaal op z'n plek kan vallen", sluit Gesink af met wijze woorden.

Laatste nieuws