Vegni is nog altijd boos op Jumbo-Visma: 'Er was geen moment om de confrontatie aan te gaan'

Mauro Vegni is nog altijd een beetje boos op Jumbo-Visma. De Nederlandse ploeg verliet de Giro na enkele positieve coronatesten binnen het team en daar baalt de Giro-baas van. Vooral de manier waarop het ging was tegen het zere been.
Vegni is nog altijd boos op Jumbo-Visma: 'Er was geen moment om de confrontatie aan te gaan'

Vegni was gisteren te gast in een Instagram-live van Raffaela Ferrara, een Italiaanse oud-renner die regelmatig grote namen uit de wielersport interviewt en dat dus deelt op zijn Instragrampagina. Vegni vertelt dat er veel gecontroleerd werd in de Giro. "Tijdens de Tour de France waren er, net als bij ons, meerdere gevallen van COVID-19. Ik ben ook blij voor onze Spaanse vrienden (daarmee doelt hij op de Vuelta, red.) dat daar geen positieve gevallen waren. Dat deden ze goed. Het vergde voor ons veel opoffering. Ik ging op 30 september in de bubbel en kwam er niet meer uit. Zelfs niet om een koffie te halen in een bar."

"We hebben veel controles uitgevoerd, zelfs meer dan degene die door de UCI en internationale federaties zijn opgezet. Dat deden we niet om iets te vinden, maar om renners zich veilig te laten voelen. Want als je een eerst en een tweede geval hebt, beginnen mensen zich zorgen te maken. We hebben ook geen positieve gevallen verborgen, want er is ook een wet die je laat betalen als je situaties verbergt die niet waar zijn."

"Ik ben boos op één team", vertelt Vegni voorts wanneer hem gevraagd wordt wat hij vond van de teams die de Giro verlieten. "Mitchelton-Scott verliet de Giro nadat ze met mij gesproken hadden. Ze waren eerlijk. Het begon met één renner die positief was en later werden het er vier. Ze vroegen me of ze mochten stoppen en ik heb ze die toestemming gegeven. Ik ben bozer om het geval Jumbo-Visma. Er waren geen parameters die ons lieten denken dat het een risico was. En zelf al was dat zo, dan is dit niet de manier. Jullie hebben het allemaal gezien, ze kwamen 15 minuten voor de start vertellen dat ze niet meer op zouden stappen. Er was op die manier geen mogelijkheid meer om de confrontatie aan te gaan. Ik zei: 'Prima, als je wil starten kun je start, anders ga je maar naar huis.' Ik ben daarom boos op ze."

Voor wie niet zo goed is in Italiaans; in het onderstaande Twitter-draadje staan de meest interessante uitspraken van Vegni.

  • Team Jumbo-Visma

Laatste nieuws