Interview | Michael Matthews: 'Van der Poel en Van Aert zijn freaks'
Premium

Interview | Michael Matthews: 'Van der Poel en Van Aert zijn freaks'

Waar Michael Matthews de afgelopen jaren tegen renners als Peter Sagan en Greg Van Avermaet vocht zijn Mathieu van der Poel en Wout van Aert momenteel de te kloppen mannen. De Australiër realiseert zich dat hen verslaan een helse opgave wordt.

  • Afbeelding van Wout van Aert Wout van Aert
  • Afbeelding van Michael Matthews Michael Matthews
  • Afbeelding van Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

"Ja, het is een beetje alsof de verloren zoon terug is hè, haha. Het fijne is dat er wel wat nieuwe mensen bij de ploeg zijn. De mannen die hier vanaf het ontstaan van de ploeg waren hebben de nieuwe jongens de Australische cultuur bijgebracht", vertelt Michael Matthews aan Wieler Revue. "Voor mij voelt het echt niet heel anders dan toen ik de ploeg verliet. De roots van de ploeg zijn echt ‘aussie-style’. Maar inmiddels hebben we ook veel Europeanen in de ploeg en ook in de begeleidende staf. Je zou het inmiddels ook een Spaans/Italiaanse ploeg kunnen noemen. Het gaat er nog steeds erg relaxed aan toe maar we zorgen wel dat er serieus gewerkt wordt. Als je die mediterrane sfeer met de Australische stijl combineert krijg je een heel goede mix"

Na vier seizoenen verliet hij Sunweb en keerde hij terug op het oude nest en hij legt uit waarom hij de ploeg van Iwan Spekenbrink verliet. "Voor mij voelt het echt niet heel anders dan toen ik de ploeg verliet. De roots van de ploeg zijn echt ‘aussie-style’. Maar inmiddels hebben we ook veel Europeanen in de ploeg en ook in de begeleidende staf. Je zou het inmiddels ook een Spaans/Italiaanse ploeg kunnen noemen. Het gaat er nog steeds erg relaxed aan toe maar we zorgen wel dat er serieus gewerkt wordt. Als je die mediterrane sfeer met de Australische stijl combineert krijg je een heel goede mix"

Net niet in Sanremo

Vorig jaar zat Matthews er met een derde plaats dichtbij in Milaan-Sanremo, maar hij kon op de Poggio niet mee met Van Aert en Alaphilippe. "Ik had niet mogen wachten toen Alaphilippe en Van Aert er vandoor gingen op de Poggio. Ik had ook pech dat ik op de Poggio een muurtje raakte waardoor ik niet in staat was mee te gaan met die twee."

Toch wist hij zijn jaar met winst in de Bretagne Classic enigszins goed te maken. "Die wedstrijd wordt een beetje onderschat. "Het is dezelfde afstand als de monumenten en ook qua zwaarte is het een moeilijke wedstrijd. Natuurlijk heeft die wedstrijd niet een roemrijke geschiedenis, maar het is altijd een wedstrijd geweest die ik graag wilde winnen. Hij ligt me heel goed."

Van der Poel en Van Aert

Net als bijna iedereen in het peloton kijkt Bling vol ontzag naar Mathieu van der Poel en Wout van Aert. "Van der Poel en Van Aert zijn freaks. Vanwege hun cyclocross achtergrond hebben ze die punch net als Sagan en mezelf. Nu deze twee jongens erbij gekomen zijn wordt het erg moeilijk om ze nog een keer te verslaan en ik ga m’n best doen en ik vind het sowieso al mooi in duel te gaan met deze renners. Mijn waardes geven aan dat ik ook een koers als de Ronde van Lombardije kan winnen. Om zo’n zware koers te winnen moet ik over een uitstekende ploeg bezitten die mij in die positie kan brengen."

Premium
Je hebt zojuist een premium artikel gelezen.

Online onbeperkt lezen en Wieler Revue thuisbezorgd?

Abonneer nu en profiteer!

Probeer direct