Video | Totaal uitgeputte Van der Poel wint zinderende rit in Tirreno na weer een wielerkunstwerk

Vandaag even niet de Grote Drie, maar de Grote Één!
mathieu van der poel

Met Mathieu van der Poel in koers kun je nooit eerst zelf een rondje fietsen om dan vervolgens de laatste pak 'm beet 30 kilometer van de koers te kijken. Dat bewees de Nederlands kampioen in de vijfde etappe van de Tirreno Adriatico door weer één van zijn showtjes op te voeren en de rit solo te winnen.

Op 50 kilometer van de meet vond MVDP het in de regen welletjes en demarreerde met een reep in de mond bij de andere favorieten op het geaccidenteerde terrein - op een lokale ronde kregen de renners enkele venijnige klimmetjes voorgeschoteld. Hij reed een voorsprong van ruim 3 minuten bij elkaar, maar het werd toch nog heel spannend toen Tadej Pogacar z'n duivels ontbond.

Het was leeg bij Van der Poel en het moest uit z'n tenen komen, maar hij haalde het op hangen en wurgen; het einde dat dit prachtige wielerkunstwerk verdiende. Totaal leeg kwam hij over de streep. Geen puf meer voor een zegegebaar en even later zeeg hij neer tegen een hek om weer een beetje bij z'n positieven te komen. Maar wat heeft hij ons weer laten genieten!

Hieronder zie je hoe Mathieu van der Poel helemaal gesloopt is

En hier zie je 'm over de meet komen

Laatste nieuws