Winnende Wout en brakende Bennet in waaierspektakel Gent-Wevelgem: 'Chapeau voor Nathan'

Een door de wind op hol geslagen Gent-Wevelgem, prachtig!
wout van aert

De wind stond goed en bliest met kracht 4 à 5 ook hard genoeg voor een schitterende editie van Gent-Wevelgem. Het was alleen jammer dat de groep met de uiteindelijke winnaar wegreed zonder dat er livebeelden uit de koers waren. Met meer dan 180 kilometer te gaan ontstond die groep namelijk al.

Uiteindelijk waren er na de laatste keer Kemmelberg nog 9 over. Die laatste passage viel Sam Bennett zo zwaar dat hij al brakend op de fiets zat. Even later moest hij samen met Danny van Poppel de rol lossen toen Nathan van Hooydonck er een snok aan gaf.

Beelden van de brakende Bennett

Nog 7 man over die voor de zege streden dus. Met naast Van Hooydonck zijn ploeggenoot Wout van Aert, Matteo Trentin, Michael Matthews, Stefan Küng, Giacomo Nizzolo en Sonny Colbrelli. Op Küng en knecht Van Hooydonck na allemaal rappe mannen.

En probeerde de Zwitser het even op zo'n 2 kilometer van de meet, maar hij kwam door een sterke Van Hooydonck geen meter weg. De Belg bleef op kop rijden en bracht z'n kopman zo in een zetel naar de sprint. Wout van Aert rondde het met een machtige laatste 250 meter af.

De winnaar stak z'n bewondering voor Van Hooydonck als een ware kopman niet onder stoelen of banken. "Nathan was fantastisch sterk, echt chapeau! Ik heb 'm moed ingepraat om die laatste keer Kemmel over te komen. Daarna rijdt hij Bennett er nog af."

Over z'n eigen koers was de Belg vabn Jumbo-Visma uiteraard ook zeer tevreden. "We hadden als ploeg eigenlijk altijd controle. Het was heel gevaarlijk met die wind en toen het scheurde zaten Nathan en ik in de eerste waaier. Daarna heb ik altijd vertrouwen gehad in m'n sprint. Er stond zoveel rugwind dat aanvallen geen zin had. Mooi dat ik nu ook Vlaamse koers pak, daar zat ik op te wachten."

Beelden van de finish

De top 10 van de dag

Laatste nieuws