Michel Wuyts: 'Dikke kans dat er een outsider wint' 

De commentator hoopt - en dat zal je niet verbazen - op Van Aert, maar hij denkt aan een ander scenario...
michel wuyts

Commentator van Sporza Michel Wuyts hoopt in zijn ultieme voorbeschouwing op de Ronde van Vlaanderen als Belg dat Wout van Aert zondag aan het langste eind zal trekken in Oudenaarde, maar hij houdt ook ernstig rekening met een ander scenario.

Volgens Wuyts kende Van Aert de beste weg naar de Hoogmis. "Hij heeft een klein streepje voor op zijn grootste rivalen. In Gent-Wevelgem heeft hij de wedstrijd 180 kilometer onder controle en maakt hij het met glans af. Van Aert heeft volgens mij ook de beste weg of het beste schema naar de Ronde van Vlaanderen afgewerkt. Dat is ook de verdienste van zijn trainer Marc Lamberts."

Maar er zijn veel voorbehouden. "Je wint de Ronde van Vlaanderen zelden alleen met de benen, je moet ook nadenken. Als nog voor de derde passage van de Oude Kwaremont onder anderen Asgreen en Van Baarle vertrekken met nog wat trawanten, wat ga je dan doen? Wie kan Van Aert dan omringen?"

Als Wuyts een naam van een outsider moet kiezen voor winst in De Ronde komt hij toch ook weer uit bij een Belg. "Ik volg mijn hart en zeg Yves Lampaert uit sentiment. Hij zit altijd gewrongen, hetzij in het keurslijf van Alaphilippe, hetzij in het keurslijf van Ballerini, hetzij in het keurslijf van Asgreen... Als hij niet lek rijdt in de E3, is de kans groot dat hij wint."

Van der Poel

Natuurlijk besteede Wuyts in zijn voorbeschouwing ook nog aandacht aan de Nederlandse favoriet - sinds woensdag samen met Van Baarle? - Mathieu van der Poel. De Belg denkt niet dat VDP in Dwars Door Vlaanderen een spelletje speelde "Van der Poel start altijd om te winnen. In Dwars door Vlaanderen had hij duidelijk een offday. Dat was duidelijk aan zijn lichaamstaal, en ik heb in Van der Poel nog nooit een acteur gezien. What you see, is what you get."

Toch verbindt hij niet direct conclusies aan die offday voor zondag. Hij zou er zo weer kunnen staat. "Ik heb Van der Poel het nog al zien doen in het veldrijden. In Dendermonde werd hij als een versleten slof door het slijk gesleurd en een paar dagen later in Baal rijdt hij iedereen, Van Aert incluis, naar huis."

Laatste nieuws