Michel Wuyts: 'Zelfzekere Van der Poel ging net iets te ver' 

De Belgische commentator geeft hieronder z'n duidelijke mening over de finale.
michel wuyts

Net als veel wielervolgers kon Michel Wuyts z'n ogen bijna niet geloven toen hij Mathieu van der Poel in de sprint van de Ronde van Vlaanderen z'n benen zag stilhouden en Kasper Asgreen er aldus met de zege vandoor ging in Oudenaarde. Bij Sporza kwam hij er in z'n analyse van de koers op terug - en wist hij waar het aan had gelegen.

"Ik gaf geen stuiver om de kansen van Asgreen in de sprint. Ik had de indruk dat Van der Poel in de sprint zekerder was van zijn stuk dan vorig jaar tegen Van Aert. Het leek erop dat hij hier minder heeft nagedacht. In de laatste 10 kilometer deed hij het leeuwendeel van het kopwerk. Dat heeft hij mogelijk bekocht in de sprint. Hij zei achteraf dat men hem hiervoor gewaarschuwd had, maar toch heb ik de indruk dat de hevige en zelfzekere Van der Poel hier net iets te ver ging."

Van Aert

Ook over het passen van Wout van Aert op de Oude Kwaremont had de Belgische commentator een duidelijke mening. "Ik krijg het gevoel dat hij wat te veel hooi op zijn vork heeft genomen. En dat is sinds vorig jaar begonnen. Vanaf 1 augustus 2020 telkens nieuwe doelen, telkens willen winnen. Heeft hij dan wel voldoende gerust? Was de basis om te herbeginnen wel groot genoeg?"

Volgens Wuyts geldt dat niet alleen voor Van Aert. "Dat merk je trouwens ook bij Van der Poel en nog enkele anderen. De flits om het verschil te maken ontbreekt. Dat komt volgens mij door een gebrek aan basis. Normaal gezien zou Van Aert ook nog de Brabantse Pijl en de Amstel rijden, maar ik vraag me af of dat nog altijd de bedoeling zal zijn, nadat ze de evaluatie van deze Ronde hebben gemaakt."

Laatste nieuws