Mathieu van der Poel zit alweer op de mountainbike: wheelies en kasseien

Hij zou na de Ronde van Vlaanderen een weekje rustig aan doen en dan op de mountainbike opbouwen richting de volgende doelen dit seizoen. Mathieu van der Poel hield woord en trok op de mountainbike door de Vlaamse Ardennen.

Mathieu van der Poel zit alweer op de mountainbike: wheelies en kasseien

Samen met ploegmaats Tim Merlier en Jonas Rickaert reed Mathieu van der Poel maar liefst drie uren op de mountainbike door de Vlaamse Ardennen. De alleskunner fietste door hetzelfde gebied als waar hij een dikke week geleden nog tweede werd in de Ronde van Vlaanderen, maar dit keer fietste hij op z'n mountainbike. Op Instagram liet hij zien dat er onderweg ook tijd was voor een dolletje.

De cijfers

Hij deelde zijn rit op Strava, helaas zonder vermogensmeter. De overige cijfers: een kleine 77 kilometer, 1.411 hoogtemeters en een gemiddelde snelheid van 23,4 kilometer per uur. Z'n gemiddelde hartslag van 147. Ter indicatie: tijdens de Ronde van Vlaanderen was dat 138. Van der Poel haalde tot slot gisteren een maximale hartslag van 183. Tijdens de Ronde van Vlaanderen was dat 189, toen hij op de Koppenberg reed.

Pelotonpraat
  • Instagram @mathieuvanderpoel