Fotofinish! Van Aert vloert Pidcock nu wel in razendspannende Amstel: 'Durf het niet te geloven'

De renners blijven ons maar heerlijke koersen voorschotelen, want ook in de Amstel was het weer likkebaarden. Met een climax van jewelste!
van aert

Het leek op een herhaling van de Brabantse Pijl van afgelopen woensdag. Opnieuw zaten Tom Pidcock en Wout van Aert in de ultieme finale vooraan - nadat Ide Schelling een fraai staaltje koersen had laten zien. Ditmaal niet met Matteo Trentin, maar met Maximilian Schachmann.

En opnieuw werd het sprinten. En ditmaal won Wout van Aert wél. Al was dat met het blote oog niet te zien, want er moest een finishfoto aan te pas komen om de winnaar te bepalen. En zelfs op die foto moest je er een microscoop bijpakken. Maar toen dat gebeurd was bleek Van Aert toch echt de winnaar (de tv-camera hoeft niet per se loodrecht op de streep te staan, vandaar).

"Ik durf het niet te geloven, maar ze zeggen van wel. De jury heeft het me zojuist gezegd", reageerde een wat verbouwereerde Van Aert direct na de finish. "Normaal is een lange sprint is in m'n voordeel, maar ik begon wel in de slechtste positie. Door pech van Primoz kwam ik met veel INEOS-mannen terecht, maar het kwam goed."

Van Aert memoreerde ook nog even met een knipoog aan zijn ploegleider. "Het is dertig jaar na geleden dat Frans Maasssen hier won. Hij heeft het er al de hele week over dat dit de belangrijkste koers van het jaar is, dus ik wil deze aan hem opdragen.."

De échte finishfoto

Met het wiel in de lucht..

De top 10 van de dag

Laatste nieuws