Perfect ploegenspel! Demi Vollering wint L-B-L na beulswerk Van der Breggen: 'Anna erg dankbaar'

SD Worx heerste weer bij de vrouwen!

luik-bastenaken luik vollering

Woensdag in de Waalse Pijl waren de rollen nog omgedraaid en verrichtte Demi Vollering uitstekend werk voor Anna van der Breggen in de aanloop naar de Muur van Huy, maar in Luik-Bastenaken-Luik verrichtte de wereldkampioene beulswerk voor haar rappe ploeggenote; de 24-jarige Vollering rondde het af in de sprint.

Van der Breggen leidde het groepje met ook Van Vleuten erin over de laatste Ardense klimmetjes toen ze van de snelle Marianne Vos afwaren en bracht Vollering ook in de straten van Luik in een zetel naar de sprint. Vollering beschaamde het vertrouwen niet en klopte Van Vleuten. Het is de eerste klassieke overwinning voor de Zuid-Hollandse.

Het leidde tot vreugdetranen bij Vollering na afloop. Tussendoor was ze uiteraard vol lof over Anna van der Breggen. "Ze deed een lead-out van 10 kilometer. Ik ben Anna erg dankbaar. Net als de rest van de ploeg trouwens. Het is echt ongelofelijk hoe sterk we zijn!"

"Het was goed dat we van Vos af waren, want het is natuurlijk beter om niet met haar te sprinten", vervolgde ze haar verhaal. "De tranen zijn van blijdschap. Het is ongelofelijk dat ik twee jaar na m'n derde plek nu al kan winnen hier."

Nieuws
  • Cor Vos