Financiële problemen bij Team Delko: ploegleider wordt ontslagen

Slecht nieuws voor Team Delko. Het Franse team, dat vorig jaar met Nippo al een sponsor zag verdwijden, heeft haar ploegleider Gorka Gerrikagoita moeten ontslaan. De reden daarvan is dat het team in ernstige financiële problemen verkeert.

Financiële problemen bij Team Delko: ploegleider wordt ontslagen

Vanaf zaterdag 1 mei is Gerrikagoita, oud-renner van Euskaltel Euskadi, niet meer in dienst van de France ploeg, die haar roots in de Provence heeft.

"Het team is economisch niet gezond", vertelt de 47-jarige Bask aan Laprovence.com. "Manager Philippe Lannes verzamelde al het personeel om de situatie uit te leggen. Als hij mijn salaris niet meer hoeft te betalen, kan hij een hoop geld besparen. Ik heb momenteel geen aanbod van een ander team, dus ik ben in feite werkloos. Ik ben de grootste verliezer in deze situatie."

Zonder het vertrek van Gerrikagoita komt het team dus in grote financiële problemen. Ook vertrekken er drie trainers en een voedingsdeskundige en over twee weken vertrekt een andere ervaren ploegleider, José Azevedo. Het team wil ook op andere manieren besparen. Zo wordt het programma dat Team Delko de komende tijd gaat rijden flink ingeperkt.

Vorig jaar was het Japanse Nippo nog co-sponsor van Team Delko. Inmiddels sponsoren de Japanners de ploeg van Jonathan Vaughters, EF Pro Cycling. Johan Bruyneel dacht er eind vorig jaar het zijne van.