Bruyneel haalt flink uit naar Vaughters: 'Wat een aaseter'

Jonathan Vaughters kwam met het heuglijke nieuws dat EF Pro Cycling met het Japanse Nippo voor volgend jaar een nieuwe co-sponsor heeft gevonden, maar dat was tegen het zere been van Johan Bruyneel.

Bruyneel haalt flink uit naar Vaughters: 'Wat een aaseter'
  • Afbeelding van EF Pro Cycling EF Pro Cycling

Nippo was sinds begin dit jaar sponsor van de Franse ploeg Nippo Delko One Provence, maar stapt dus over naar de ploeg van Vaughters. Het is voor het Japanse bouwbedrijf het sponsordebuut op het hoogste niveau, nadat ze in het verleden ook al een Italiaanse ploeg sponsorden.

Toch is deze move tegen het zere been been van Johan Bruyneel. De voormalig ploegleider van Lance Armstrong haalt flink uit op Twitter. "Ik zei het in 2016 al, maar drie keer is blijkbaar niet genoeg Vaughters."

Toen had Bruyneel ook al kritiek op Vaughters. "Het is de derde keer dat Vaughters een bestaande ploeg ontmantelt. Eerst Cervélo en Cannondale en nu dit", stelde Bruyneel toen op Twitter. Daarmee doelt hij op het feit dat in het verleden de ploegen van Cervélo, Cannondale en toen dus Drapac opgingen in de ploeg van Vaughters.

"Veel geluk voor iedereen bij Nippo. Ik bewaar deze tweet voor later. In plaats van nieuwe sponsoren te zoeken, steelt hij ze van anderen. Dat probeerde hij vorig jaar overigens ook met Trek. Vaughters is een aaseter", besluit Bruyneel zijn betoog.

Nieuws
  • Cor Vos