Teampresentatie Giro: speciale fiets voor Jumbo-Visma en de bodyguard van Bennett?

Toch wat opvallende beelden bij de teampresentatie van de Giro gisteravond, want de fiets van Jumbo-Visma zag er heel anders uit, en heeft George Bennett een bodyguard...?

george bennett
  • Afbeelding van Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma

Geen uitzinnige mensenmassa die renners toejuichten bij de teampresentatie van de Giro in Turijn, maar dat zijn we inmiddels al bijna gewend. Toen Team Jumbo-Visma het podium betrad, vielen wel een paar andere zaken op.

Want waarmee liep George Bennett in z'n prachtige Nieuw-Zeelandse kampioenstenue het podium mee op? Die Cervélo R5 (de klimfiets van Cervélo) aan z'n hand zag er opeens heel anders uit dan de fietsen waarmee hij en z'n teamgenoten dit voorjaar reden.

Die fietsen waren hoofdzakelijk zwart met een gele voorvork, terwijl de fiets op het podium fraai bespoten is in een geelzwart motief over de hele fiets. We weten niet of Jumbo-Visma ook daadwerkelijk de komende drie weken op deze fiets rijdt in de Giro, maar dat lijkt ons wel - zeker omdat Primoz Roglic in de Waalse Pijl ook al op de fiets in deze kleurstelling reed.

Het spuitwerk viel ook de mensen op Instagram op die reageerden onder de post die Jumbo-Visma over de teampresentatie gaven. Maar ook de verschijning van de Italiaan Edoardo Affini naast George Bennett viel (met name) de Nieuw-Zeelandse wielerfans op.

Ze reageren humoristisch met 'Waarom heeft de bodyguard van Bennett een wieleroutfit aan?' en 'Wie is die huurmoordenaar naast George?' Affini zelf ziet er de lol wel van in, want hij reageert op die laatste vraag met een emoji die z'n hand opsteekt.

Hieronder de beelden.

George Bennett, de fiets en 'de bodyguard/huurmoordenaar'

En nog even een close-up van de fiets