Chris Froome bijt van zich af: 'Moet lachen om critici'

Het is vooralsnog niet het jaar van Chris Froome. De 35-jarige Brit van Israel Start-Up Nation kampt nog altijd met de naweeën van een vreselijke val in de Dauphiné van 2019. Dat hij de nodige kritiek krijgt, omdat hij niet presteert als vroeger, daar lacht hij om.

Chris Froome bijt van zich af: 'Moet lachen om critici'

"Dat er nu mensen zijn die roepen dat ik mijn fiets aan de haak moet hangen omdat ik er niks meer van kan, daar moet ik echt om lachen. Die mensen hebben er geen flauw benul van hoe ernstig mijn blessures waren", reageert Froome in een YouTube-video.

"Ze hebben geen idee hoe lang de weg was om weer profrenner te worden. Ze weten niet wie ik ben als mens. Ik ga ook niet zomaar opgeven. Ik weet dat ik nog een hoop werk moet verrichten, maar ik gooi de handdoek niet zomaar in de ring."

Froome geeft verder aan dat het niveau in de Ronde van Catalonië nog te hoog was voor hem. "Maar ik voel me steeds comfortabeler in het wiel en in het peloton. Ik heb gewoon nog wat tijd nodig, maar dat is juist een drijfveer voor me. Hoe meer kritiek ik te verduren krijg, hoe groter de motivatie is om nog meer te doen."

Nieuws
  • Cor Vos