🎥 Hond mee op de racefiets? Oud-renner van Jumbo-Visma laat zien hoe het kan

Snelste hond ter wereld?

alexey vermeulen

De doorgewinterde wielerfan zal de opvallende naam Alexey Vermeulen nog wel iets zeggen: deze Amerikaan met een Nederlandse opa reed in 2017 en 2018 voor - toen nog - LottoNL-Jumbo. Hoewel een talent, werd het geen succes. Na de twee seizoenen moest Vermeulen vertrekken bij de Nederlandse formatie.

Hij vond onderdak bij het kleine continentale ploegje Interpro Stradalli, maar ook daar is hij inmiddels niet meer actief. Dat wil niet zeggen dat Vermeulen de fiets heeft opgeborgen. Hij is inmiddels professioneel mountainbiker (hij won in 2019 zelfs de zware Amerikaanse wedstrijd Iceman Cometh Challenge - een wedstrijd middenin de ijskoude winter van Michigan).

Buiten het professioneel mountainbiken trekt Vermeulen er ook veel met zijn hond op uit. Op de racefiets en mountainbike? Jazeker! Vermeulen stopt z'n viervoeter gewoon in een speciale tas en trekt er met z'n hond op uit. En dan kan het hard gaan, zeker in de afdaling. Helemaal aero met z'n hondje... (geluid aan voor toepasselijk muziekje)

En omdat het zo'n fijn stel is nog wat foto's van Vermeulens Strava en Twitter..

Er zijn overigens veel renners uit het peloton die een trouwe viervoeter hebben. Ook Demi Vollering trekt er regelmatig op de fiets op uit met haar Flo. De hond van de Franse sprinter Hugo Hofstetter gaat zelfs bijna elke koers met hem mee.

Beeld: Cor Vos