Valpartij Tom Pidcock veroorzaakt door aanrijding met auto: 'Hij heeft geluk gehad'

Het Britse supertalent Tom Pidcock brak zijn sleutelbeen na een valpartij op training. Nu blijkt dat hij is aangereden door een auto. Dat vertelt zijn coach Kurt Bogaerts: "Door de impact werd hij over de auto gekatapulteerd."

Valpartij Tom Pidcock veroorzaakt door aanrijding met auto: 'Hij heeft geluk gehad'

Bogaerts vertelt aan Sporza dat Pidcock op het moment van de aanrijding op hoge snelheid reed, in een afdaling. "Wat er exact gebeurd is, weten we niet, maar Tom werd van opzij aangereden door een auto", vertelt hij. "Door de impact werd hij over de auto gekatapulteerd. Zijn fiets heeft voor een stuk de klap opgevangen en is in twee stukken gebroken."

Bogaerts fietste zelf ook mee, maar fietste een eindje achterop. Na de val is Pidcock meteen naar het ziekenhuis gebracht en inmiddels is hij ook geopereerd en heeft hij het ziekenhuis weer verlaten. En dus wordt er logischerwijs, volgens de wetten van de topsport, weer vooruitgekeken. Door de Ronde van Zwitserland kan een streep, maar de wereldbekerwedstrijd in Les Gets, op 4 juli, en de Olympische Spelen zouden volgens Bogaerts mogelijk moeten zijn.

"Met gewone training zal hij even goed klaar geraken voor de Olympische Spelen. Saai zal het sowieso niet worden, het is nu gewoon een andere weg naar Tokio", klinkt het. Bogaerts verwijst naar de Ronde van de Toekomst van 2019, toen Pidcock met een knieblessure kampte, maar uiteindelijk even later nog derde werd op het WK voor beloften. Toch wil men bij INEOS Grenadiers niet te voortvarend te werk te gaan. "We moeten aandachtig blijven voor andere complicaties."

De Olympische mountainbikewedstrijd staat gepland op 26 juli.

Nieuws
  • Twitter @Laflammerouge16