Chris Froome: 'Ga binnen paar weken niet het niveau hebben om Tour te winnen'

Het wil vooralsnog niet vlotten met de vorm van Chris Froome. De Brit van Israel Start-Up Nation kwakkelt nog altijd met de gevolgen van een valpartij ruim twee jaar geleden. Hij ziet zelf ook wel in dat de Tour winnen er dit jaar in ieder geval niet inzit.

Chris Froome: 'Ga binnen paar weken niet het niveau hebben om Tour te winnen'

"Ik ga het niet hebben over de Tour winnen in een paar weken", vertelt Froome vandaag voor de start van etappe 5 van het Critérium du Dauphiné. "Ik ben erg gefocust op het terugkeren op mijn oude niveau en wil dat stap voor stap doen. Ik kan niet vanaf mijn huidige niveau naar het niveau wat nodig is om de Tour de France te winnen gaan."

Tot dusver is Froome geen schim van de renner die hij voor de zware valpartij twee jaar geleden was. "Ik weet waar ik vandaan moet komen. Een jaar geleden koerste ik al, voordat ik ook zelfs nog maar fatsoenlijk kon lopen. Alleen al om hier in de Dauphiné te zijn, fatsoenlijk te kunnen lopen en geen problemen te hebben om te koersen is al een grote vooruitgang."

"Ik kijk zelf naar die vorderingen, maar weet dat anderen dat niet zien. Zij zien niet wat er achter de schermen gebeurt", sluit Froome af. De Brit staat momenteel op plaats 57 in het algemeen klassement, nadat hij 93e werd in de tijdrit.

Nieuws
  • Cor Vos