Van der Poel gaat voor hattrick in Zwitserland: 'Derde ritzege zeker mogelijk' 

Mathieu z'n honger is nog niet gestild. Hij gaat ook in op het verdedigen van het geel.

mathieu van der poel

Met een machtige sprint (zie link hieronder voor beelden) reed Mathieu van der Poel het hele peloton uit het wiel in de derde etappe nadat de eerste rit in lijn ook al een prooi was voor de Nederlands kampioen. Indrukwekkend, maar VDP is op meer uit in Zwitserland.

"Vandaag lijkt het op de voorbije twee dagen. Na twee zeges op rij zullen ze het me waarschijnlijk niet makkelijk gaan maken, maar die derde ritzege is zeker mogelijk. Er moet iemand winnen, dus misschien ben ik het wel weer, haha", grapt Van der Poel over de vierde etappe naar Gstaad.

En inderdaad, als je het profiel bekijkt, doet de rit met name denken aan de finale van maandag, waarin Van der Poel ook na een afdaling de benen nam. De klim die hij vandaag moet 'overleven' is met 7,5 kilometer wel wat langer, maar echt steil is het niet. Een goede Van der Poel - en dat is-ie wel.. - moet dat zeker aankunnen.

Omndertussen staat VDP ook aan de leiding in het algemeen klassement, maar de Nederlands kampioen beseft heel goed dat hij die trui niet tot het einde van de ronde zal behouden. Dat zou ook niet verstandig zijn met de doelen die hij nog heeft dit seizoen. "Zolang het mogelijk is wil ik ‘m verdedigen. Morgen is dus nog een mogelijkheid, maar in de bergen is het te zwaar voor mij."

Bekijk hier de beelden van de zege van gisteren!