Brentjens niet optimistisch over kansen Van der Poel: 'Zijn voorbereiding zou beter moeten'

Bart Brentjens, in 1996 olympisch kampioen mountainbike, waarschuwt Mathieu van der Poel. Volgens Brentjens moet Van der Poel zich veel beter voorbereiden op de Spelen van dit jaar, wil hij een gouden medaille winnen.

Brentjens niet optimistisch over kansen Van der Poel: 'Zijn voorbereiding zou beter moeten'
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Met de vorm van Mathieu van der Poel lijk het, gezien zijn resultaten in de Ronde van Zwitserland, wel snor te zitten. Echter, op de mountainbike heeft hij het peloton nog niet zijn wil op kunnen leggen en de concurrentie is groot. Daarom is een medaille voor de alleskunner allesbehalve een certitude volgens Brentjens.

"Als de Spelen vorig jaar zijn gehouden, dan nog wel", klinkt het in de Telegraaf. Volgens Brentjens is het dit jaar echter heel anders. "Hij moet nu heel erg oppassen. Zijn voorbereiding zou beter moeten, want ook hij kan niet alles. En dan bedoel ik heel goed voorbereiden. Anders zal hij nog niet eens een medaille pakken."

Voor Van der Poel wordt dat lastig, want hij rijdt als tussendoortje ook nog de Tour de France. Zijn sponsoren willen hem uiteraard aan de start zien van de grootste wielerwedstrijd die er is. Met het oog op zijn olympische ambities niet verstandig volgens Brentjens.

"Ik heb het ook tegen teammanager Christoph Roodhooft gezegd", vertelt hij. "Jongens, laat het nou niet liggen. Mathieu heeft de kans, maar pak het dan ook goed aan."

Nieuws
  • Cor Vos