De kaas van vorig jaar bij Fransman Godon is net op, maar hij kan weer elke dag kaasplankje eten 

We maken de balans op nadat gisteren de kaaskoers Parijs-Camembert verreden werd...

camembert

In tekenfilms zie je nog wel eens dat ze dieren een worst voorhouden om ze harder te laten rennen, maar de 25-jarige Fransman Dorian Godon zou een hengel met een stuk Camembert aan z'n helm moeten bevestigen.

De Franse kaas inspireert 'm namelijk tot grootse daden: hij won gisteren voor de tweede maal achtereen de semi-klassieker Parijs-Camembert en kreeg daarom ook voor de tweede opeenvolgende keer z'n lichaamsgewicht (73 kilo) in Camembert, traditioneel de prijs in de Franse koers in Normandië.

Godon won in de tijd tussen z'n zege van vorig jaar in Parijs-Camembert en deze zege geen enkele andere koers, periode die tussen beide koersen wel korter was dan gebruikelijk omdat de vorige editie van de wedstrijd vanwege het coronavirus pas in september gereden werd.

De editie van dit jaar vond ook later plaats dan gebruikelijk, want de koers wordt normaal gesproken in april gereden. Daarmee heeft Godon zo'n 300 dagen om de 73 kilo camembert te verorberen voor hij weer nieuwe krijgt als hij z'n hattrick completeert. Dat betekent dat hij iedere dag zo'n 250 gram van de kaas moet eten. Het afgelopen jaar had hij een maand minder om dat te doen (september 2020 tot juni 2021), dus we hebben alle vertrouwen in Godon!

Overigens had het niet heel veel gescheeld of de kaas had naar Nederland gemogen. Lars van den Berg van Groupama-FDJ deed lang mee voor de zege in het groepje waar ook Godon inzat, maar kreeg in de slotfase met pech te maken. De Nederlander strandde daardoor op een vierde plek. Hieronder zie je de finish.