Van der Poel tilt niet zwaar aan slechte dag op NK: 'Meestal daarna weer heel goed'

Het was niet het NK van Mathieu van der Poel. De uittredend Nederlands kampioen zat in de tang bij Jumbo-Visma en kon die situatie niet meer rechtzetten. Hij stapte vervolgens uit koers. Voor de Tour de France, die zaterdag begint, maakt hij zich geen zorgen.

Van der Poel tilt niet zwaar aan slechte dag op NK: 'Meestal daarna weer heel goed'
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

"Ik was gewoon niet goed genoeg en had zeker geen goede dag", vertelde Van der Poel na afloop van de wedstrijd aan de NOS. "Op zo'n rondje is dat dodelijk."

"Je weet op voorhand dat er een paar sterke blokken zijn. Je moet dan 200% zijn om daar iets tegen te kunnen doen. De eerste aanval was vrij vroeg en het lukte ons om Oscar Riesebeek in de eerste groep te krijgen. Het was een goed scenario voor ons, om er naar toe te rijden. Maar ik was niet goed genoeg om erbij te komen."

"In goede doen zou ik dat gat kunnen overbruggen, maar ik was niet goed genoeg", vervolgt hij z'n verhaal. "Ik heb nadien wel geprobeerd de boel een beetje bijeen te houden om Oscar wat in een zetel te houden, maar het had voor mij niet heel veel nut om door te fietsen."

Van der Poel heeft naar eigen zeggen geen idee waarom hij niet goed genoeg was. "Waarschijnlijk had ik een iets mindere dag, dat kan altijd. Het zou makkelijk zijn wanneer je altijd superbenen had, maar jammer genoeg moeten er ook slechtere dagen tussen zitten. Ik had het al snel door, daarom zei ik tegen Oscar dat hij zich rustig moest houden, zodat ik achter hem een beetje de kat uit de boom kon kijken. Uiteindelijk heeft hij het goed gedaan."

Aanstaande zaterdag begint de Tour de France. "Ik hoop het wel", antwoord Van der Poel lachend wanneer hem gevraagd wordt of hij er dan weer staat. "Meestal ben ik na een slechte wedstrijd weer heel goed, hopelijk is dat dan ook zo."

Nieuws
  • Cor Vos