Tour de France: Kelderman vijfde ondanks elleboogkneuzing

Wilco Kelderman eindigde op een knappe vijfde plaats in de eerste etappe, maar dat betekent niet dat de kopman van BORA-hansgrohe ongeschonden uit de rit is gekomen.

Kelderman
  • Wilco Kelderman Wilco Kelderman

In de eerste grote valpartij van de dag werd Kelderman namelijk ook opgehouden. "De eerste dag in de Tour is altijd hectisch", vertelde hij na afloop van de etappe. "Met nog zo'n vijftig kilometer te gaan was er een grote valpartij in het peloton en Peter Sagan, een paar andere teamgenoten en ik gingen naar de grond. Ik kreeg het voor elkaar om terug te keren in het peloton en in de voorste groep te blijven in de finale."

Met een knappe vijfde plaats als beloning. "Het was een zware finish", gaat Kelderman verder. "Maar ik had goede benen en probeerde mee te sprinten. Mijn benen voelen goed, maar mijn elleboog doet wel pijn. Het is een teleurstelling, maar het is niet zo erg. Ik zal herstellen en ervoor vechten in de volgende etappes."

Schelling

Ide Schelling: "Ik heb altijd wel een of twee sneaky plannetjes."

Waar Kelderman zich pas in de finale liet zien, daar was ploegmaat Ide Schelling in de beginfase actief. Het resulteerde uiteindelijk in de bergtrui, die hij pakte nadat hij op zo'n zeventig kilometer van de meet zijn medevluchters achterliet. Schelling tegen de NOS: "Het was niet de bedoeling om zo lang solo te rijden, maar bij de sprintjes zag ik dat er een of twee sterker waren. En dus dacht ik: hè, hoe gaan we dat oplossen? Nou, ik heb altijd wel een of twee sneaky plannetjes achter de hand." Schelling liet zich op een klimmetje afzakken en deed of hij de volgauto nodig had. "Ik riep: 'gelletje, gelletje.' Die gasten dachten dat ik even naar de auto ging. En toen: hatsekee. En dan nu die bolletjestrui: mijn Tour is al geslaagd."

Nieuws
  • Cor Vos