Armstrong: 'Van der Poel heeft zoveel pk's!'

Lance Armstrong is onder de indruk van de prestatie van Mathieu van der Poel. In zijn podcast TheMove steekt de Amerikaan de loftrompet over de kopman van Alpecin-Fenix: 'Van der Poel heeft zoveel pk's!'

Mathieu van der Poel

"Voor iemand die in de eerste etappe nog niet super was, was zijn prestatie indrukwekkend. Hij moet na dag 1 ongelooflijk teleurgesteld zijn omdat die finale hem op het lijf geschreven was. Maar om een dag later zo sterk terug te keren, petje af! Ik had trouwens niet gedacht dat Alaphilippe op deze klim tijd zou verliezen. Zelfs toen Van der Poel teruggepakt werd na zijn eerste aanval had ik er vertrouwen in dat hij de etappe nog kon winnen. Deze jongen heeft zoveel pk's. Hij kan meerdere keren voluit gaan."

George Hincapie deelt in het enthousiasme: "Het enorme zelfvertrouwen dat deze jongen heeft! Dat je durft aan te gaan op de eerste keer Mûr-de-Bretagne met al die grote renners achter je. Ik vind het ongelooflijk waar Van der Poel gister toe in staat was. Ik twijfelde eraan of hij na die eerste krachtsinspanning nog in staat was mee te doen op de slotklim. Iedereen wilde die boni-seconden, maar niemand was bereid zo'n inspanning te leveren vlak voor de echte finale. Alleen Van der Poel speelde alles of niks."