Merijn Zeeman: 'Het lijf liep helemaal leeg bij Primoz' 

De sportief manager van Jumbo-Visma heeft het deze Tour niet makkelijk, maar blijft monter en wil niet bij de pakken neer gaan zitten.

merijn zeeman
  • Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma

Berusting, dat is het woord dat het beste past bij de reactie die Merijn Zeeman, sportief directeur van Jumbo-Visma, na de rit waar Primoz Roglic door het ijs zakte gaf. De Nederlander had zijn Sloveense kopman nog een knappe tijdrit zien rijden, maar de zware heuvelrit was te veel van het goede voor de gehavende Roglic.

"Die tijdrit ging wonder boven wonder goed. Maar nu liep het lijf helemaal leeg bij Primoz. We waren hier in ons hoofd wel een beetje op voorbereid, daarom hebben we ook niet op hem gewacht. Het was een heel zware val en dan kan het eigenlijk niet anders dan dat je daar vroeger of later een klap van krijgt."

Andere doelen zoeken dus. En dat probeerde Jumbo-Visma vandaag al in de fel betwiste rit. "Er gebeurde overal wel iets. Met Wout was geel een van de mogelijke bonussen van de dag, maar het was al snel duidelijk dat Van der Poel ook mee wilde in de vlucht. Maar we hebben wel de knop omgezet en ervoor gevochtem. We geven niet op en blijven zoeken naar mogelijkheden om mooie dingen te laten zien."