Van der Poel stapt af: 'Focus op Olympische Spelen'

Mathieu van der Poel zal zondag niet meer aan de start verschijnen in de Tour de France. Hij laat de ronde voor wat het is en gaat zich focussen op zijn volgende doel: de Olympische Spelen.

Poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Na de achtste etappe vertelde Van der Poel nog dat de ploegleiding hem eigenlijk van de fiets zou moeten trekken, omdat hij zich eigenlijk wel vermaakte in de Tour de France. Maar vanmiddag kwam dan toch het nieuws dat hij een punt achter zijn eerste grote ronde zet. "Het is het beste voor mij om nu af te stappen en me te gaan richten op de Olympische Spelen. Ik ga de tijd nemen om te herstellen van deze eerste week. Het was een moeilijke beslissing die we vanochtend samen met de ploeg hebben genomen. Het is ongelooflijk mooi geweest en ik denk niet dat ik hier nog iets extra's heb te bewijzen."

Zo komt een einde aan circus-Van der Poel in Frankrijk. Een fenomenale etappezege plus een kleine week de gele trui maakte van de Nederlander de absolute smaakmaker van de eerste week. "Ik heb een geweldige week gehad en volgend jaar ben ik terug om door te gaan tot Parijs. Maar de Spelen zijn al vier jaar lang een droom van me en ik wil niet mijn kansen vergooien door iets in de Tour te blijven."

Nieuws
  • Cor Vos