Pogacar: 'Gisteren werd ik drie keer getest op doping'

Tadej Pogacar komt op de eerste rustdag van de Tour monter over. Zelfs als hem wordt gevraagd hoe hij tegen de verdachtmakingen aan zijn adres aankijkt.

Pogacar

"Op mensen die mijn prestaties wantrouwen zeg ik dat ik elke dag gecontroleerd word. Gisteren werd ik bijvoorbeeld drie keer getest op één dag. Twee keer voor de start van de etappe en nadien nog één. Ik denk dat dat genoeg zegt. Al van voor mijn juniorentijd zeiden mijn trainers dat ik enorm goed herstelde. Maar ik geloofde dat nooit echt totdat ik junior werd. Na mijn juniorentijd leerde ik mijn lichaam pas echt goed kennen en begon ik van rittenkoersen te houden. In die wedstrijden voelde ik mij het meest op mijn gemak."

Dat blijkt ook wel uit het algemeen klassement momenteel. De Sloveen staat al vele minuten voor op zijn concurrenten en de Tourzege lijkt hem niet te kunnen ontgaan. Pogacar zegt dat hij ook een beetje geluk gehad heeft in de eerste dagen van deze Tour. "Deze Tour is al erg moeilijk geweest. Veel renners zijn uitgeschakeld door valpartijen of hebben veel energie verloren. Ik ben eigenlijk ongeschonden door de eerste stressvolle dagen gekomen op een klein valpartijtje na. Ik had een superdag in de rit naar Le Grand Bornand. De weersomstandigheden waren ideaal voor mij. Het was gelukkig niet zo koud als gisteren, dat was een verschrikkelijk zware dag voor iedereen. Natuurlijk kijk ik uit naar de etappe over de Mont Ventoux, maar het is niet zo dat ik daar iets extra's neer wil zetten vanwege het historische belang."

"Ik wil in deze Tour bewijzen dat vorig jaar geen toeval was. Dat is mijn grootste motivatie geweest. In alle wedstrijden waar ik aan de start sta wil ik de wereld laten zien waar ik toe in staat ben. Gelukkig heb ik een van de beste ploegen in deze Tour aan mijn zijde. Iedereen cijfert zich honderd procent voor mij weg. We hebben wat pech gekend in de eerste etappes maar gelukkig is iedereen er goed doorheen gekomen. Wij zijn in staat deze gele trui te verdedigen."

Nieuws
  • cor vos