Pogacar: 'Vingegaard wordt een van de beste klimmers van dit tijdperk'

Tadej Pogacar kende naar de Mont Ventoux zijn eerste moeilijke moment van deze Tour de France. De gele trui drager wist een aanval van Jonas Vingegaard niet te pareren, maar kan uiteindelijk alsnog van een goede dag spreken.

Pogacar
  • Tadej Pogacar Tadej Pogacar

Met de top in zicht viel Vingegaard aan. Pogacar kon in eerste instantie mee met de kopman van Team Jumbo-Visma, maar na nog een tempoversnelling moest de Sloveen zijn concurrent laten gaan. In één kilometer reed Vingegaard een voorsprong van liefst 38 seconden bijeen. "Het tempo was al hoog en Vingegaard reed simpelweg te hard", was Pogacar eerlijk na afloop. "Ik explodeerde toen hij aanviel, maar ik kon mezelf redden. In de afdaling werkte ik goed samen met Carapaz en Uran en konden we terugkomen. Uiteindelijk was het een goede dag."

Pogacar schakelde in de laatste kilometer van de Mont Ventoux over naar zijn eigen tempo. "Ik wist dat ik kalm moest blijven en mijn eigen ritme moest vinden. Ik ging over op mijn eigen tempo en probeerde iets over te houden voor de afdaling. Ik was niet verrast door het goede presteren van Vingegaard. In het begin van het jaar (UAE Tour en Ronde van het Baskenland, red.) heb ik al gezien dat hij een van de beste klimmers van dit tijdperk wordt. Hij heeft een geweldige toekomst voor zich. Het blijkt weer dat er geen makkelijke dagen zijn in de Tour de France. Morgen wordt waarschijnlijk ook weer een winderige etappe."

Nieuws
  • Cor Vos