Kelderman: 'Had geen goede dag, was bang voor de finale'

Op de slotklim moest Wilco Kelderman af en toe een gaatje laten op de groep met favorieten, maar uiteindelijk verloor hij geen tijd op zijn concurrenten. "Ik had geen goede dag, was eigenlijk bang voor de finale."

Kelderman
  • Afbeelding van Wilco Kelderman Wilco Kelderman

Meteen na afloop deed de kopman van BORA-hansgrohe zijn verhaal aan de NOS. "Het eerste deel van de etappe was superwarm, maar daarna kregen we tegenwind. Van dat windje hadden we profijt. Ik had niet echt een goede dag en ik was eigenlijk bang voor de finale, maar ze zaten vooraan te pokeren en daardoor kon ik telkens terugkeren. Pogacar versnelde nog richting het einde en daar moest ik gewoon mee. Gelukkig ben ik de dag uiteindelijk goed doorgekomen."

Op de vraag hoe Kelderman de derde week voor zich ziet blijft hij enigszins op de vlakte. "Ik kijk er wel naar uit dat het weer iets frisser wordt. In het wat koudere weer hoop ik iets beter te zijn. Nu is het vooral schade beperken, maar ik wil ook mee kunnen doen. Het staat nog zo dicht bij elkaar en er kan nog van alles gebeuren. De Tour de France is loodzwaar en in Parijs zullen we het wel zien." Kelderman staat momenteel op een zesde plaats in het klassement op 44 seconden van nummer drie Jonas Vingegaard.

Nieuws
  • Cor Vos