Teunissen over Vingegaard: 'Hij is een beetje verstrooid'

Met het uitvallen van Steven Kruijswijk heeft Team Jumbo-kopman Jonas Vingegaard nog drie helpers over. Een van hen: Mike Teunissen.

Vingegaard
  • Afbeelding van Mike Teunissen Mike Teunissen
  • Afbeelding van Jonas Vingegaard Jonas Vingegaard

"Jonas is vrij rustig, een beetje verstrooid soms", vertelde Teunissen na afloop van de etappe tegen het Algemeen Dagblad. "Een voorbeeld? Als er een wijziging in het dagprogramma is, dan heeft hij dat allemaal niet in de gaten. Of hij wil nog weleens een shirt meenemen van iemand anders. Dat soort dingen. Aan de andere kant is hij heel leergierig en luistert hij heel goed. En hij doet het goed, dat is sowieso mooi."

De Deen staat tweede achter een ongenaakbare Tadej Pogacar, maar met de benen van de zeventiende etappe kan een plek op het podium hem nog amper ontgaan. Teunissen: "Het is de vraag of hij nog een slechte dag gaat tegenkomen, maar na de Ventoux is dit de bevestiging. Na vandaag ziet het er goed uit voor het podium. Als hij morgen goed doorkomt, dan is het heel reëel. Het zou een geweldig resultaat zijn. Voor hemzelf, maar zeker ook voor de ploeg. Met zo'n uitslag tel je echt mee."

Teunissen met Vingegaard achter hem
Nieuws
  • Cor Vos