Roglic heeft vrede met tweede plek: 'Cort is de verdiende winnaar'

Primoz Roglic kwam net te kort om de zesde etappe van de Vuelta a España op zijn naam te schrijven. Daar zat hij allerminst mee, want hij won wel tijd op al zijn concurrenten.

Roglic
  • Primož Roglič Primož Roglič

Waar Roglic in Parijs-Nice van dit jaar met een ultieme eindsprint Gino Mäder in de zevende etappe van de dagzege hield, daar dreigde in de zesde etappe van de Vuelta a España hetzelfde scenario voor Magnus Cort Nielsen. De Deen van EF Education-Nippo bleek echter nog een versnelling in de benen te hebben voor de laatste 150 meter. Roglic strandde in zijn wiel. De kopman van Team Jumbo-Visma zat daar desondanks geen moment mee.

"Ik ben niet teleurgesteld", reageerde hij in het flashinterview na afloop. "Cort was de sterkste. Hij had hele goede benen en verdiende het om te winnen", toonde Roglic zich een sportief verliezer. "Ik probeerde om veilig te blijven vandaag. Ik had zelf goede benen en kon nog een kleine sprint trekken op het einde. We zullen zien wie de beste klassementsrenner is, want het is nog een lange weg."