Thibau Nys over wegcarrière: 'Er was nu al interesse van een aantal mooie ploegen'

Thibau Nys liet op het EK voor beloften zien ook op de weg goed uit de voeten te kunnen. En dat viel ook een aantal 'mooie ploegen' op.

Nys

In de podcast De Koers is van Ons van Het Nieuwsblad gaat de crosser uitgebreid in op zijn toekomst. "We praten over de best mogelijke scenario's, want ik ben me bewust dat volgend jaar ook kan tegenvallen en dat ik niet de stap zet die ik zou kunnen zetten. In het beste scenario blijf ik nog zeker een jaar bij Baloise-Trek en ga ik koersen als de Ronde van België en Dwars door het Hageland rijden."

Die wedstrijden moeten Nys een nog betere wegrenner maken. "Als ik daar een stap zet, dan is een overstap naar de weg mogelijk. Maar sowieso in combinatie met een volwaardig veldritseizoen. Ik heb nog veel tijd."

De host oppert dat de stap naar Trek-Segafredo dan een logische is. Net zoals Lucinda Brand die combinatie maakt met Trek-Segafredo en Baloise-Trek. "Een voor de hand liggende optie, een mooie optie ook. Een ploeg die de combinatie veld, weg en misschien in de toekomst mountainbiken perfect kan aanbieden. Maar het is te vroeg om daar beslissingen in te maken."

Als de nog altijd pas achttienjarige Nys had gewild, had hij volgend seizoen al op de weg kunnen rijden. Als hem gevraagd wordt of het om WorldTour-ploegen gaat, reageert Nys: "Er was nu interesse van een aantal hele mooie ploegen. Maar ik zou nu niet de WorldTour ingeduwd willen worden, want daar ben ik nog niet klaar voor. Je moet geen stappen overslaan. Zet ik volgend jaar een stap, dan kan het wellicht die kant opgaan."