Won Lars van der Haar het EK dankzij Belg Thibau Nys? 'Moest aan zijn woorden denken'

Saillaint detail...

lars van der haar

Eén voor één plukte hij de mannen in het blauwe shirt met zwart-geel-rode band op. Een inhaalrace die op de top van de VAM-berg in Drenthe eindigde met een Europese titel veldrijden. Lars van der Haar voltooide die inhaalrace ironisch genoeg met de woorden van een Belg op de achtergrond, deed hij bij de Vlaamse krant Het Nieuwsblad uit de doeken.

"Ik kwam terug maar dacht niet dat ik Hermans nog zou pakken. Maar ik dacht terug aan de woorden van Thibau Nys. Hij zei mij zaterdag: 'Je mag niet het gevoel hebben na de cross dat je het niet hebt geprobeerd'. Dus knalde ik maar. Werd ik er daarna weer afgereden, dan was het maar zo."

Van der Haar en Thibau Nys zijn ploeggenoten bij Baloise Trek Lions, de ploeg van Sven Nys. De veldritlegende was als Belg dan ook in z'n nopjes met de zege van de Nederlander. "Maar slacht nu de Belgen niet af, ze hebben geen fouten gemaakt. Op dit parcours wint de beste, simpel. En alles zat Van der haar mee: dat dolenthousiaste publiek, een parcours op zijn maat en een goede conditie. Lars heeft het enkele jaren moeilijk gehad, maar laat nu weer mooie dingen zien."

Cyclocross
  • Cor Vos